Activiteiten

Aan de natuurliefhebbers, gepassioneerden voor geschiedenis, gastronomische lekkerbekken, groot en klein, goed nieuws! Er is voor elk wat wils in de onmiddellijke omgeving van Miel, le gite. Ontdek onze favoriete activiteiten in de streek:

Natuur

Marchin bevindt zich tussen Hoei en Durbuy in de groene Condroz, een buurtregio van de Ardennen, op slechts een uurtje rijden van Brussel. Het huis bevindt zich in een doodlopende straat zonder doorgaand verkeer met een heel mooi uitzicht op de natuur vanuit het huis of de tuin. Ontdek de beboste vallei van de rivier Hoyoux met haar talrijke kleine watervallen en getuigenissen uit haar spoorwegverleden.

a

Sport

Op 800 m te voet of met de fiets komt men op de RAVeL, een netwerk van wandel-, fiets en ruiterpaden die mooie gebaliseerde wandelingen voorstelt. Voor de hard dies, bevindt de Muur van Hoei zich slechts op enkele kilometers! Op slechts 30 minuten met de wagen, ontdek het bekende stadje Durbuy met haar wandelingen, fietstochten, minigolf, kayaktochten en haar avonturendorp. Golfliefhebbers? De golf van Naxhelet is gemaakt voor jullie!

Cultuur en geschiedenis

Ontdek het kasteel van Modave in het prachtige natuurdomein op 10 min met de wagen. Tevens op 10 min met de wagen, is Hoei te bezoeken, een kleine stad met historisch stadscentrum (Grand Place), veel winkelmogelijkheden, het imposante fort dat de Maas overziet en de Collegiale Kerk Notre Dame, een 14de -eeuwse gotische kerk.

a

Wellness

Zin in een relaxerende massage tijdens je verblijf? Dat kan dankzij de samenwerking met l'Atelier de l'Ame die ter plaatse komt in de gite. Enkel op reservatie en vanaf 2 personen. Zin om te relaxen met zwembad, sauna, hamman en massages? Het welness centrum van de Golf van Naxhelet en het welnesscentrum O’smoz bevinden zich op 15 minuten met de wagen van de gite.

a

Gastronomie

Geen zin om zelf te koken? Geen nood, gastronomische lekkerbekken komen zeker ook aan hun trekken: Marchin telt een internationaal gewaardeerd sterrenrestaurant en in de nabije omgeving gonst het van de topgastronomie.

a

Voor kinderen

Voor de waterratten, is er Plopsaqua in Hannuit op 35 min met de wagen. Zin om een tochtje maken met een paardenkoets? Dit kan in buurtgemeente Modave.` Voor de avonturiers, kan je de escape game “la Grande Evasion » in het fort van Hoei reserveren (vanaf 3 deelnemers) In geval van slecht weer, is er l’Atelier, een binnenspeeltuin in Braives. Voor de amateurs van de natuur en de prehistorie, is er het avonturenpark, het Prehistomuseum in Flémalle. Voor de sportieve kids, is de Aventuren Valley in Durbuy een heel goed idee. Met een challenge parcours, een piste voor de allerkleinste, verschillende parcours in de bomen, kayakken, een reuzeglijbaan enz, is er zeker iets voor hen.

Op 5 minuten met de wagen bevindt zich het sterrenrestaurant (1* Michelin, 18/20 Gault Millau) van Arabelle Meirlaen, een absolute aanrader!

Zin in een keuken met een zuiderse twist? dan ben je in dit gezellige restaurant in Hoei aan het goede adres!

In Hoei, in de jachthaven van Statte, is er het tapasrestaurant Pampa met een mooi terras met uitzicht op de Maas.

Op 7 minuten, één van de favoriete adresjes van Els & Michel, Le Pavillon du Vieux Château. Doe Stéphanie alvast de groeten!

Op slechts 2 minuten, de bistronomie Le Batatraf ook een goed adresje.