Over ons

Miel, le gite - ons hart project

Miel, le gite, is het project van Michel en Els. Twee jaar geleden begonnen wij met de grondige renovatie van een bouwvallige ruïne tot een aangenaam vakantiehuis waar het, zowel binnen als buiten aangenaam vertoeven is. Het huis werd gerenoveerd in nauwe samenwerking met de beste lokale vakmannen waarbij bijzondere aandacht werd besteed aan het hergebruik van oude materialen. Voorheen omvatte het huis oude bijenkorven, die ons geïnspireerd hebben voor de naam van onze cocon. En de bijtjes? Die vonden een nieuw thuis in een naburig dorp.
We (her)ontdekten deze landelijke streek tussen de Samber en de Maas een paar jaren geleden. Vele weekends en vakanties later, komen wij hier tot rust door het maken van lange wandelingen en fietstochten in de natuur en het organiseren van weekendjes met vrienden en familie.
Ondertussen hebben we een uitgebreid netwerk van goede adresjes voor het aankopen van groenten, vlees, (geiten)kaas, ijs en confituur, allen van boer tot bord en rechtstreeks van bij lokale partners, dat we met veel plezier met onze gasten delen.

Miel, le gite deco – de passie van Els

Gepassioneerd door decoratie en aankleding, is het met heel veel liefde en oog voor detail dat Els elke kleur, elk meubel en elk decoratiestuk van de gite heeft uitgekozen. Of het nu was tijdens haar zoektochten (lees brocantes) in de streek, of door nauwe samenwerking met lokale ambachtslui of geselecteerd bij één van haar vele lievelingsmerken (waaronder een schilderwerk van haar man Michel). Een decoratiestuk bevalt je? U kan het aankopen. Aarzel niet om de stukken te vinden met een etiket Miel, le gite deco op de verkoopbare stukken.
Met het recycleren en renovatie van meubelen, het gebruik van recuperatiemateriaal voor de aankleding en haar lievelingsmerken, stelt Els haar talenten, ideeën en inspiratie ter beschikking, om je te begeleiden en te helpen jullie interieur met smaak te bemeubelen en aan te kleden. Aarzel niet Els te contacteren voor haar deco-tips!